Styrelsemötesprotokoll 2011-05-09

PROTOKOLL fört vid styrelsemöte
2011-05-09 kl 18.30 i Ruffen

Närvarande:  
Alf Örjas, ordförande
Hans Lassnack
Bertil Aneslätt, kassör
Ing-Margreth Magnusson, sekreterare
Björn Roxlin
Christina Roxlin
Anders Schönhult
Andrea Dahlman
Tony Toresson
Tomas Skoog

1.       Ordföranden öppnade mötet och hälsade alla välkomna.
Ing-Margreth Magnusson sekreterare för mötet.

2.       Hans Lassnack kontaktat Sommarsol angående fortsatt gräsklippning av Italienska ängen och de kommer även i år att sköta detta,  Bertil Aneslätt kontaktar kommunen angående soptunnan på ängen.

3.       Kassören redogjorde för ekonomin som är god och vi har hittills fått in 503 st medlemsavgifter och detta är glädjande nog 100 st mer än förra året vid samma tidpunkt och många väljer precis som tidigare att ge en extra gåva till KVS. KVS ligger för närvarande med ett underskott, men det beviljade bidraget från Kulturnämnden är ännu inte utbetalt.

4.       Verksamhet

a.  Midsommar
Förberedelser onsdagen 22/6 på Italienska ängen, samling kl. 18.00.

Ansvaret för inhandlande av vinster till lotterierna enligt nedan:
Konsthantverk                Andréa
Ål och sill                        Hans
Choklad                          Ing-Margreth
Vinster till fiskdammen   Alf
Övriga aktiviteter:
Beställning av lotter        Marianne
Musik                              Marianne
Papperskorgar               Finns i boden
Handkassor                   Bertil
Affischer                         Alf, Andréa plastar in
Försäljning av korv         Björn och Tony

b.  Frukostbad
9/7, 16/7, 23/7 och 30/7
Ansvariga spikas nästa möte.

c.  Utskicket ”Vad händer i Vejbystrand”
Levereras preliminärt den 19 maj. Alf och Hans delar även på område 5 Vejbystrand östra.
Överblivna kalendrar lämnas till Hans vid nästa möte.

d.  Dans på Italienska ängen: Torsdagen 21/7 kl. 21.00
Teachers spelar upp till dans 21.00-24.00. Inträde 50:-.

e.  VM i golf: Onsdagen 6/7


5.       Inga skrivelser

6.       Alf har mailat om en ny infästning till badflotten.

Enligt kommunen kommer den yttre badstegen på plats senast den 15 maj. Vejbyföreningen tillsammans med många vejbystrandsbor anser att det är alldeles för sent, vi kommer därför att begära att den kommer på plats tidigare för kommande år

Kommunledningen hade ett möte i  Vejbystrand den 10 maj, då även Alf  guidade de runt i byn.

Byggnationen fortskrider men en mobil kran måste till för att lyfta fram bodarna då underlaget är alldeles för mjukt för en truck. En del av nätet runt om har tagits bort.

Kultur- och fritidsnämnden har den 12 maj varit och tittat på KVS-museet och därefter haft ett möte.

Nästa möte den 7 juni kl. 18.30 i Ruffen
OBSERVERA TISDAG

Vid protokollet
Ing-Margreth Magnusson


Yttrande angående Vejbybadet

Enligt kommunstyrelsens sammanträdesprotokoll 2009-10-28 har tekniska nämnden i samråd med kultur- och fritidsnämnden fått i uppdrag att försälja badanläggningen i Vejbystrand. Vejbyföreningen har uppfattningen att Vejbybadet fyller en viktig funktion och oroas därför över osäkerheten för badets öppethållande under säsongen 2010.

Vejbystrand har förmånen att ha god tillgång till fina badstränder med, relativt sett, bra badvatten. Havsbaden är dock inte alltid lämpliga för bad vid blåsigt väder när det går höga vågor samt förekommer kraftiga underströmmar, vilket ett antal drunkningstillbud vittnar om. Det är vid dessa tillfällen som barnfamiljerna som alternativ kan söka sig till bassängbadets säkrare badmiljö. Bassängbadet är också en förutsättning för att lära sig simma då havet sällan eller aldrig är så lugnt att det är möjligt att bedriva simundervisning. Före bassängbadets tillkomst bedrevs ibland simundervisning i hamnbassängen och Vejbyföreningen hoppas att detta hör till svunna tider, hamnbassängens vatten är ingen lämplig miljö för barn att vistas i.

Under de ca två månader som Vejbybadet har öppet är besöksantalet mellan 14000-17000. Simskolorna lär årligen ca 160 barn att simma, en ovärderlig och nödvändig kunskap för alla som vistas i eller nära vatten. Därutöver bedrivs på Vejbybadet motionssimverksamhet, vattengympa, träningsverksamhet samt, naturligtvis, vanligt öppethållande för allmänheten. Att behovet finns för ett bassängbad vittnar inte minst besökssiffrorna om. Dessutom sköter personalen vid badet flaggningen som visar på lämpligheten att bada i havet.

Vejbyföreningen anser att badet är en ovärderlig tillgång och skapar mervärden både för Ängelholms kommun och, i synnerhet, Vejbystrand. Nya bostäder planeras och byggs i och runt Vejbystrand och dessa fylls till stor del av barnfamiljer som vill ha tillgång till en meningsfull fritidsverksamhet även utanför tätorten Ängelholm. I synnerhet vill man låta sina barn njuta av bad i en säkrare badmiljö än vad havsbaden periodvis erbjuder.

Det finns många skäl som talar för att Vejbybadet behövs och Vejbyföreningen förutsätter därför att kommunen agerar så att badet kan ha öppet säsongen 2010.

Alf Örjas
Alf Örjas
Ordförande




Sändlista

Kommunstyrelsen
Kultur och fritidsnämnden
Tekniska nämnden

Som orientering
Björn Svedberg


Väderskydd vid busshållplats

Ängelholms Kommun

Tekniska kontoret

Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

 

 

Vid Vejbyföreningens årsmöte framförde flera medlemmar önskemål om väderskydd vid busshållplatsen närmast torget i Vejbystrand. Från denna busshållplats reser många äldre vejbystrandsbor som bor i hyreshusen längs Postvägen/Oxelvägen. Tidigare, när bussen vände vid torget, fanns det ett väderskydd men det flyttades till nuvarande ändhållplats i slutet av Postvägen. För dessa äldre vejbystrandsbor är det för långt bort till väderskyddet vid ändhållplatsen och Vejbyföreningen anser det därför motiverat med ett väderskydd vid hållplatsen närmast torget. Denna hållplats används även för besökare och anhöriga till boende på Viktoriagården och KVS.

Vejbyföreningens styrelse instämmer i medlemmarnas önskemål om väderskydd vid busshållplatsen närmast torget och lämnar med denna skrivelse frågan till tekniska kontoret och skånetrafiken för avgörande.

För Vejbyföreningen

Alf Örjas
Sekreterare


Yttrande över glasskiosk 090420

Ängelholms kommun

Stadsarkitektkontoret

Att Lars Stanley

 

 

Föreningarna enligt ovan vill härmed förmedla synpunkter på ovanstående ärende och ert brev daterat 2009-04-15 ställt till Håkan Blomsterberg.

 

Båda föreningarna ser positivt på en glasskiosk i hamnen. I föreningarnas stadgar ingår bl.a. att man skall medverka till ett levande samhälle med god service samt skapa en god hamn och en ändamålsenlig och trivsam båtmiljö och här kan absolut en glasskiosk fylla en funktion.

Dock vill vi framföra följande synpunkter och betänkande som byggnadsnämnden bör beakta.

 

  • Bygglovet bör vara tidsbegränsat med en kontrollstation efter 1-2 års drift för att kunna avveckla verksamheten om olägenheter uppstår.

  • Tilltänkta styrhytt skall rustas upp ut- och invändigt till ändamålsenlig standard och för att passa in i den känsliga hamnmiljön.

  • Det skall klargöras tydligt vem som ansvarar för yttre renhållning som t.ex. tömning av papperskorgar och sopor.

  • Öppethållande bör minst vara sommar säsongen från ca 1 juni – ca 1 sept. En tom igenbommad fastighet ger ett tråkigt intryck.

  • Kommer ägarens utskänkningstillstånd också vara giltigt även för glasskiosken?

 

 

 

För Vejbyföreningen För Vejbystrands hamnförening

Alf Örjas Per Bjuvsten


Busslinje 2 090916

Skånetrafiken

Ängelholms kommun

 

 

Förändrad sträckning av Ängelholms stadsbusslinje 2



Denna skrivelse är initierad av Vejbyföreningen, Magnarps intresseförening, Magnarp strands vandrarhem, stiftelsen Sommarsol samt Vejbystrands skola och förskola med anledning av förändrad sträckning av busslinje 2 genom Magnarp/Vejbystrand. Skånetrafiken förslår i turlistan som kommer att gälla fr o m 13 december 2009 att linje 2 inte kommer att trafikera de befolkningstäta delarna av Magnarpsstrand, Hedenområdet och sydöstra delen av Vejbystrand. Föreslagen linjesträckning blir i stället Ängelholm-Magnarps skola-Tångvägen i Vejbystrand tur och retur. Detta kommer att innebära en stor och klar försämring i de nämnda områdena i Magnarp och Vejbystrand, men också för Björkhagen och Skepparkroken. Denna förändring sker utan att Skånetrafiken inhämtat synpunkter från vare sig berörda resenärer eller intresseorganisationer. Ovan nämnda organisationer och företag vill gemensamt framföra att vi är allvarligt oroade om lokaltrafikens tillgänglighet ytterligare försämras (jmf förändringar 2007-06-17) och vill att Skånetrafiken och Ängelholms kommun tar nedanstående synpunkter i beaktande.



  1. Ålderstrukturen i byarna gör närheten till busstrafik allt viktigare. Möjlighet att nå affärer, social och övrig service för äldre och rörelsehindrade/handikappade försvåras med föreslagen ändring.

  2. Antalet pendlare och skolungdomar i berörda områden med verksamhet i Ängelholm och Helsingborg är stor

 

  1. Björkhagen, Skepparkroken, Magnarp och Vejbystrand är samhällen med ledig tomtmark, kommande byggnation med därmed ökande befolkning. Sommarsol planerar dessutom i dialog med Ängelholms kommun att bygga ca 50 bostadslägenheter för äldre.

  2. Gäster och personal på Sommarsol, liksom elever och personal på Vejbystrands skola och förskola är frekventa brukare av busstrafiken och har ett betydande behov av närhet till busshållplats.

  3. Vandrarhemmet i Magnarp har numera helårsbeläggning och är i hög grad beroende av busstrafiken. Föreslagen förändring innebär en förlängning av gångvägen för gästerna från 300 m till ca 800 m

  4. Avståndet till närmaste busshållplats från området väster om Haragårdsvägen blir 1,3 km (Sanatorievägen) alt 1,5 km (Vattenverksvägen), Haragårdsområdet 750-1300 m, Sommarsol, Vejbystrands skola-Sanatorievägen 8-900 m. Avstånden blir i de flesta
    fallen mer än fördubblade för dessa befolkningstäta områden.





  5. I Skånetrafikens förslag skall regionbuss 523 trafikera Vejbystrand, Magnarps strand, Björkhagen och Skepparkroken. Enligt detta förslag blir det 6 turer/vardag mot nuvarande ca 35-40 turer, helgdagar 2 turer mot nuvarande ca 25.

  6. Föreslagen förändring går direkt emot önskemålet om ett ökat miljömedvetande och ökat kollektivåkande och lockar/tvingar istället till bilanvändning.

  7. Under sommaren finns ett starkt behov att på ett enkelt sätt nå Vejbystrands och Magnarps havsbad. Med föreslagen ändring av linje 2 sträckning kommer gångavståndet öka från något hundratal meter till ca 800m. Detta kommer med stor sannolikhet att öka incitamentet att istället ta bilen vilket ytterligare kommer att försämra en redan i dag ansträngd trafiksituation under fina sommardagar.

  8. Ur trafiksäkerhetssynpunkt är dagens sträckning att föredra då bussen rundar de mest befolkade delarna av Vejbystrand / Magnarp på ”rätt” sida. Det här minimerar behovet för resenärer att korsa starkt trafikerade vägar t.ex. vid Magnarps skola som kommer att bli fallet med föreslagen förändring.

  9. Vägarna i det nya villaområdet söder om Varehögen asfalteras i närtid, dvs innan den nya turlistan börjar gälla. Här finns en lokalgata, Röstisvägen, i planerna avsedd för busstrafik.Vårt förslag är därför att busslinjen ska gå från Magnarps byaväg (väg 1707) in i Magnarpsstrand på Röstisvägen i det nya villaområdet, fortsätta till Utsiktsvägen, därefter följa nuvarande busslinje 2:s sträckning på Magnarpsvägen (väg 1705) över Heden mot ändstation i Vejbystrand. Återfärd via Sanatorievägen-Magnarps skola mot Ängelholm



Med anledning av ovanstående synpunkter förutsätter vi att Skånetrafiken / Ängelholms kommun kallar till samrådsmöte om planerade förändringar.

 

 


Räddningsvärn 070905

Ängelholms Kommun

Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

 

 

Ärende: Räddningsvärn Vejbystrand, utredning daterad 2007-08-15

Vejbyföreningen har tagit del av utredning angående Ängelholms Räddningstjänst och har följande kommentarer.

Under våren kom ett förslag från räddningschefen i Ängelholm att, av kostnadsskäl, lägga ned räddningsvärnen i Vejbystrand, Ausås och Hjärnarp. För att få ett bättre beslutsunderlag tillsatte kommunen en utredning med uppdrag att:

utreda Ängelholms Räddningstjänst kvalitet och effektivitet i förhållande till aktuell lagstiftning. Dessutom att om möjligt peka på möjliga effektiviseringar”.


Efter att ha tagit del av utredningen kan Vejbyföreningen konstatera att utredaren bedömer att Ängelholms räddningstjänst väl motsvarar de krav som lagstiftaren har satt upp i lagen om skydd mot olyckor. Några fakta till stöd för sin bedömning presenteras dock inte. Utredaren har av allt att döma endast tagit hänsyn till organisation, utbildning samt närhet till angränsande kommuners räddningstjänst vid sin bedömning. Några fakta avseende t.ex. utryckningstider, vägstandard, lokalkännedom etc. till de olika kommundelarna finns inte redovisade. Inte heller har utredaren tagit upp och utvärderat värdet av att ha tillgång till ett lokalt placerat räddningsvärn. Borde det inte ha varit en del av utredarens uppdrag, att gör jämförelser mellan olika alternativ där bibehållande av räddningsvärnen skulle vara ett alternativ? Utredaren konstaterar bara att ”Ängelholms kommun framöver inte behöver ha några räddningsvärn i sin organisation”, ingen presentation av fakta som stöd till sin argumentation. Vidare hävdar utredaren att de personer som idag ingår i kommunens räddningsvärn med fördel kan användas till sk FRG, ”frivilliga resursgrupper.” Tydligen är det trots allt bra med frivilliggrupper, de skall bara inte ingå i räddningstjänsten. Är det inte bättre för räddningstjänstorganisationen att ha tillgång till personal som man vet har utbildning för räddningsuppgifter än att ta hjälp av helt outbildad personal?


Avslutningsvis jämför utredaren räddningstjänstkostnader i några kommuner. Precis som i utredningen i övrigt saknas möjligheterna att dra några slutsatser eftersom endast kostnaderna redovisas. Vad får man för pengarna? Är det skillnaden i infrastruktur, skillnad i organisation eller vad är det som gör att det är en relativt stor spridning på kostnaderna? Av utredningen framgår ingenting.


Vejbyföreningen anser att denna utredning ej kan vara underlag för att ta beslut om nedläggning eller indragning av räddningsvärnet i Vejbystrand. I stort tar utredningen bara upp ett redan känt organisatoriskt problem om tjänsteplikt och hur en räddningstjänst är organiserad.


Både politiker och räddningschefen i Ängelholm har i olika sammanhang betonat, berömt och styrkt värdet av och nyttan av räddningsvärn i kommunen, varför då ej utnyttja dessa räddningsvärn? Kostnaden i förhållande till värdet och den trygghetskänsla som ges till allmänheten måste ses som ganska ringa. I Vejbystrands fall handlar det om ca 50 kkr per år. Denna kostnad bör inte vara något större problem under den tid som man utreder och får klarhet i om och i så fall hur FRG frivilliga resurser skall organiseras och finansieras.

Det borde ligga i kommunens egenintresse att ta tillvara den kompetens och resurser som finns hos alla räddningsvärn i kommunen.





För Vejbyföreningen

Alf Örjas
Sekreterare

 






Brandvärnet 070318

Ängelholms kommun

Åsa Herbst

Stadshuset

280 xx Ängelholm

 

 

Angående: Lokalt brandvärn

 

Räddningstjänsten i Ängelholm vill göra en besparing på 250 000 kr genom att avveckla de lokala räddningsvärnen i

- Ausås

- Hjärnarp

- Vejbystrand

för att i stället omfördela denna besparing till en centralt placerad tjänst i Ängelholm. Därmed inte sagt att denna tjänst behövs, det finns säkert både behov och motiv till detta.

 

Men att avveckla de lokala brandvärnen på dessa orter kan inte vara rätt mot kommunens väljare och innevånare.

 

Alla känner säkert till hur viktiga de första minuterna är vid ett larm, vare sig det gäller eld, olycka, eller annan form av räddningsinsats.

 

Här är den lokala förankringen ovärderlig med den lokalkännedom och yrkeskompetens som finns hos dem som jobbar inom sitt räddningsvärn. Som att ta ut djur ur en brinnande ladugård, kännedom om farliga undervattenströmmar i havet, kännedom om tillgång till närmaste vattentillgång, kännedom om lokaler på orten etc etc. Framförallt vara på plats snabbt.

Tex Vejbystrand med Viktoriagården , KVS sjukhem och Sommarsol med rörelsehindrade. Tänk vad viktigt det är att snabbt vara på plats på dessa och liknade platser även i Hjärnarp och Ausås. I detta sammanhang kan en besparing på 250 000 kr anses obetydlig.

 

De behov av åtgärder, i form av ombyggnad i Vejbystrand och nya lokaler i Hjärnarp samt nybyggnad i Ausås till ca 3000 tkr, som finns i förslaget från räddningstjänsten anser vi är överdrivna. I fallet Vejbystrand finns behov av en ny garageport för en kostnad om ca 20- 25000 kr (upptaget 500 000kr ). Dessutom är personalen beredd att utföra delar av detta arbete med egen insats. På de andra orterna finns säkert andra lösningar som måste tas fram.

 

Varför inte istället utveckla och utbilda fler personer i lokala brandvärn, ge de personer som idag finns ytterligare kunskap. Man kanske skulle ha mer sjukvårdsutbildad personal med vid larm så att man kan ta hand om hjärtstillestånd eller ha möjlighet att ge annan form av hjälp som behöver en tidig insats.

 

Ökad kunskap om omhändertagande av miljöfarliga utsläpp, räddningsinsatser vid större bilolyckor, insatser vid stormskador orsakade av nedfallna träd och kringflygande föremål, hjälp med vatten till djur mm vid strömavbrott. Dessa och andra former av krisberedskap är områden där man kan utveckla de lokala räddningsvärnen.

 

 

 

 

 

Bästa politiker, tag ert förnuft tillfånga och medverka inte till en indragning av de lokala räddningsvärnen.

 

 

 

Vejbyföreningen

 

Per Bjuvsten

Ordf Vejbyföreningen

 

 

 


Samrådshandling Vejby 5:16 m.fl

Bygnadsnämnden

26280 Ängelholm

 

 

 

Vejbyföreningen har tagit del av samrådshandling avseende detaljplan för fastigheten Magnarp 5:16 mfl, Ängelholms kommun.

Vejbyföreningen stödjer framlagd detaljplan enligt samrådshandling och har, förutom nedanstående, inga synpunkter utöver de som framkommer i detaljplanen.

Föreningen förutsätter att en noggrann planering av trafikmiljön sker vid en eventuell utökning av parkeringsplatser i samband med handelsetablering. Många skolbarn förflyttar sig dagligen mellan Magnarp och Magnarps skola och korsar då Haragårdsvägen. Ett förslag kan vara att flytta gång och cykelvägen till väster om planerad parkering. På så sätt undviks att de bilar som skall in till parkeringen och gång/cykeltrafiken till/från Magnarp korsar varandra.



För Vejbyföreningen

Alf Örjas
Sekreterare


Samrådshandling 2009

Bygnadsnämnden

26280 Ängelholm

 

Vejbyföreningen har tagit del av samrådshandling avseende detaljplan för fastigheterna Vejby 4:24 och 246:29 Vejbystrand, Ängelholms kommun.

Vejbyföreningen stödjer den utveckling av samhället Vejbystrand som sker genom bl.a. nybyggnation. För att i framtiden behålla och kanske utveckla servicen till invånarna i Vejbystrand behövs nyproduktion av bostäder. Byggnation på planområdet tillsammans med exploatering av KVS-området kan ge den ökning av invånarantalet i Vejbystrand som så väl behövs.

Föreningen framför följande synpunkter på samrådshandlingen och dessa redovisas nedan under resp. huvudrubrik:

  1. Gator och trafik
    I nära anslutning till planområdet finns två stycken busshållplatser, Sandlyckevägen samt Idrottsplatsen. Troligtvis kommer busshållplats Idrottsplatsen att bli huvudalternativ för de boende på planområdet. Denna hållplats ligger längs den hårt trafikerade Sanatorievägen, saknar ”ficka” för bussen att köra in på och är dessutom dåligt belyst. Antalet ”busspendlare” som vill utnyttja busshållplats Idrottsplatsen kommer förmodligen att öka kraftigt när området är bebyggt och busshållplatsen behöver åtgärdas för att trygga säkerheten för busspassagerarna.

    Trafiken till återvinningsstationen kommer med all säkerhet att öka när Vejbystrand växer. Med tanke på detta samt ett eventuellt nytt klubbhus på Idrottsplatsen behöver återvinningsstationen flyttas. Ny plats kan förslagsvis vara intill fjärrvärmeverket.



  2. Teknisk försörjning
    I samrådshandlingen står att fastigheterna kan anslutas till fjärrvärmenätet. Föreningen anser att det bör stå skall anslutas.

    Vid studier av underlaget kan gatorna på område Vejby 4:24 verka väldigt trånga, särskilt om stora lastbilar för avfallshantering skall in där. Föreningen anser därför att möjligheterna till en gemensam avfallsanläggning bör studeras där entreprenören kan hämta avfallet från en plats gemensam för hela området. Bör kunna bli både kostnadsmässig och miljömässig vinst.


  3. Natur
    Vid utformningen av området bör det strävas efter att behålla befintlig stengärdsgård som i dag avdelar de bägge fastigheterna på ett naturligt sätt.



  4. Bebyggelseområden
    I handlingen nämns både 11/2 och 2-plansbyggnader. Vad föreningen förstår kan detta tolkas olika och vi rekommenderar i stället att en max tak- eller nockhöjd anges samt att byggnadssättet i huvudsak ansluter sig till omgivande byggnation.



  5. Organisatoriska frågor
    Vid exploatering av senaste etappen av Rörvikshus område var det enligt utsago oklart vem som skulle hantera beläggning av gator, anläggande av gångvägar mm vilket medförde att det drog ut på tiden innan detta blev utfört. Bör finnas en godkänd tidsplan samt tydligt framgå vem som ansvarar för färdigställandet. Detta gäller även för gatubelysning.






För Vejbyföreningen

Alf Örjas
Sekreterare


Styrelsemötesprotokoll 2011-04-11

PROTOKOLL fört vid styrelsemöte
2011-04-11 kl 18.30 i Ruffen

Närvarande: Alf Örjas, ordförande
Bertil Aneslätt, kassör
Ing-Margreth Magnusson, sekreterare
Hans Lassnack
Björn Roxlin
Christina Roxlin
Anders Schönhult
Marianne Blomsterberg
Anette Palmér
Tony Toresson
Tomas Skoog

1.       Ordföranden hälsade alla välkomna , Ing-Margreth Magnusson sekreterare för mötet.

Styrelsen känner det väldigt tråkigt att meddela att Anette Palmér är tvungen att lämna styrelsen
på grund av avflyttning och tidsbrist.

2.       Inga synpunkter på föregående protokoll.

3.       Kassören redogjorde för ekonomin och vi har hittills fått in 387 st medlemsavgifter, samma medlemmar har samtidigt skänkt 7.565:- kr till KVS-museet.

4.       Verksamhet

a)     
Valborg
Rune Johansson klar som vårtalare.
Kör, räddningsvärn, braständare, korvförsäljning, blommor och gåvor klart.
Jonas (bonden i svängen) toppar på förmiddagen riset.
Skyltar skall ordnas och sättas upp med instruktioner angående riset till bålet.
Avspärrningarna tas bort den 23 april.

Brandvaktslista enligt nedan:
22.00 – 23.00   Alf och Anders
23.00 – 24.00   Björn och Tina (0702-434616)
24.00 – 01.00   Ing-Margreth och Tony (0705-500014)
01.00 – 02.00   Hans och Tomas (0738-267494)

Meddela nästkommande par, när fortsatt brandvakt inte längre behövs.

b)     
Italienska ängen
Städning kommer att ske lördagen den 7 maj från kl 10.00, affischer är uppsatta runt om i byn  för eventuell ytterligare hjälp denna dag. 

Anders fixar fikabröd, Alf och Ing-Margreth Kaffe.

Hans kontaktar Sommarsol angående gräsklippningen av IT-ängen.

Bertil kontaktar Bjärekraft angående strömmen som redan skulle vara fixad, men ej blivit gjord.

Vatten och avlopp fixas till innan vi kan lägga plattor för nybygget, kommunen kontaktas.

c)      
Utskicket ”Vad händer i Vejbystrand”
Deadline för sommarkalendern var den 15 april.

5.       Skrivelser
Ordföranden kommer att skicka in ansökan om kommunalt bidrag för 2012.

6.       Övrigt
Vejbyföreningen blivit ombedd att inkomma med någon idé till 500-års jubileet, svårt med 5 års planering, vi får återkomma till detta.

Badflotten behövs lagas, sprickor i hörnen, en infästning borta så här får vi beställa en ny.

Frukostbaden kommer som vanligt att vara hos Jonas.


Nästa möte den 9 maj kl. 18.30 i Ruffen

Vid protokollet
Ing-Margreth Magnusson


Styrelsemötesprotokoll 2011-03-14

PROTOKOLL fört vid styrelsemöte
2011-03-14 hos Tomas Skoog, Malörtsvägen

Närvarande:   Alf Örjas, ordförande
Bertil Aneslätt, kassör
Ing-Margreth Magnusson, sekreterare
Hans Lassnack
Björn Roxlin
Christina Roxlin
Anders Schönhult
Andrea Dahlman
Anette Palmér
Tony Toresson
Tomas Skoog

1.      
Ordföranden öppnade mötet och hälsade alla  välkomna, 
Ing-Margreth Magnusson sekreterare för mötet.

2.      
Inga synpunkter på föregående protokoll.

3.      
Kassören redogjorde för ekonomin som är fortsatt god, föreningen har köpt in 2 st bodar till Italienska ängen.
Hyran för KVS-museet är betald t o m april, vilket gav ett negativt resultat,
men här har inte utbetalningen av det beviljade bidraget på 25.000:- från Kulturnämnden
ännu inkommit.

4.      
Verksamhet
a. Valborg samling (återkommer med detta)
Anders: Avspärrningarna för att lägga ris till majbålet kommer att tas bort lördagen
den 23 april.
Alf: Anmälan till räddningsverket, samt kontakt med räddningsvärnet.
Anders: Braständare.
Alf undersöker: Önskad vårtalare:  Mats Nilsson från Sparbanken Öresund.
Marianne: Musik, frågar kören.
Andrea: Korv.
Christina: Blommor + gåvor.
Alf: El o högtalare samt affisch.
Ing-Margreth: Vaktlista samt kontakt med NST.
Tony: Kontakta Jonas (bonden i svängen) beträffande toppning av riset.

b. Italienska ängen

Styrelsen bestämde att italienska ängen skall städas lördagen den 7/5 från kl. 10.00.
Ing-Margreth upprättar anslag på föreningens anslagstavla, hemsidan samt ”blänkare” i NST om frivilliga deltagare.

c. Inbetalningskort medlemsavgift
Inbetalningskorten för medlemsavgiften är klara och utdelningen bör vara klar innan 25 mars.

d. Utskicket ”Vad händer i Vejbystrand”
Styrelsen förser Andrea med uppgifter så snart som möjligt eller senast den 15 april.
För datum och tidpunkter för införande i katalogen tar styrelsen kontakt enligt nedan:

Alf:
  Museét & byavandringarna
Anette: VIF, VIF Loppis, Friskis & Svettis, Grönlycka.
Andrea: Vejbybadet, Delfinen, Simskolan ÄSS, Simteam.
Marianne: VTK.

e.
Övrig verksamhet 2011
Frukostklubben: 9/7, 16/7, 23/7, 30/7
Dans på Italienska ängen:  Ev. den 21/7, Marianne undersöker med orkestern.
Sillens dag: Blir eventuellt inte av.
Golf: Alf undersöker.

5.      
Skrivelser
Inga skrivelser

6.       
Övrigt
Ordföranden kommer att skicka in ansökan om kommunalt bidrag för 2012 innan 30/4.

Ritningen över bodarna på Italienska ängen kommer att revideras och skickas in på nytt då inte höjden på bodarna stämde överens.

Föreningen kommer under våren att köpa in 6 nya bord med fasta bänkar till Italienska ängen.

Nätet skall rivas på tennisbanan vid Italienska ängen .

Nästa möte den 11 april kl. 18.30 i Ruffen


Vid protokollet
Ing-Margreth Magnusson


RSS 2.0